Australski fond želi koncesiju za slovenske autoceste

Bez autora
Sep 09 2012

Jedan australski investicijski fond iz Melbournea zainteresiran je za kupnju koncesije za upravljanje slovenskim autocestama. Mora se riješiti naše mentalne blokade koja postoji u mnogim glavama, kad je riječ o stranom kapitalu. Već je dogovoren sastanak četvorice nadležnih ministara za to područje s australskim investitorima na kojemu će se razgovarati o izdavanju koncesije za upravljanje slovenskim autocestama. Navodna cijena za izdavanje koncesije na rok od 10 do 30 godina bila bi 3,5 milijarde eura. Isto tako, strani investitori zainteresirani su i za ljubljansku zračnu luku Brnik, luku Koper, te Slovenske željeznice. Riječ je o velikim državnim poduzećima od kojih neka posluju s gubitkom, a neka imaju i visoke kreditne obveze za koje je jamac država.

Australski fond želi koncesiju za slovenske autocesteJedan australski investicijski fond iz Melbournea zainteresiran je za kupnju koncesije za upravljanje slovenskim autocestama, objavila je slovenska televizijska postaja POP-TV.

"Moramo se riješiti naše mentalne blokade koja postoji u mnogim glavama, kad je riječ o stranom kapitalu", izjavio je za POP-TV bivši ministar za gospodarstvo i profesor na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani Matej Lahovnik, sada predsjednik nadzornog odbora Mercatora, komentirajući tu vijest.

Tako je podsjetio na standardno negativan odnos javnosti i politike prema "rasprodaji" državne imovine stranom kapitalu.

Prema informaciji POP-TV-a, već je dogovoren sastanak četvorice nadležnih ministara za to područje s australskim investitorima na kojemu će se razgovarati o izdavanju koncesije za upravljanje slovenskim autocestama. Navodna cijena za izdavanje koncesije na rok od 10 do 30 godina bila bi 3,5 milijarde eura, tvrdi POP-TV.

Isto tako, strani investitori zainteresirani su i za ljubljansku zračnu luku Brnik, luku Koper, te Slovenske željeznice, navodi POP-TV. Riječ je o velikim državnim poduzećima od kojih neka posluju s gubitkom, a neka imaju i visoke kreditne obveze za koje je jamac država.

Mogućnost davanja slovenskih autocesta u koncesiju spominjala je u svojim izjavama i prijašnja vlada Boruta Pahora, najviše zbog nepovoljne dinamike dospijeća kreditnih obveza DARS-a, državne tvrtke za upravljanje autocestama, budući da se rate dospjelih kredita idućih godina neće u cijelosti moći pokrivati prihodima od cestarine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik